Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 4/121 

Zij-instroom havo 4: informatiemiddag donderdag 14 maart

Ben JIJ die leerling die binnenkort zijn mavodiploma gaat halen en die ambitie heeft om naar de havo te gaan? Dan zijn WIJ de school voor jou!


Wat heeft De nieuwe Havo je te bieden?
Het is en blijft spannend om van je vertrouwde school naar een nieuwe school te gaan. Met nieuwe regels en docenten. Maar ook is de havo echt een stukje lastiger dan de mavo. De stof is complexer en het tempo ligt hoger.
Om je te helpen zo succesvol mogelijk te zijn op de havo hebben we extra aandacht voor jou als instromer van de mavo. Kies je voor wiskunde in je pakket dan krijg je extra ondersteuning. Je hebt niet alleen een mentor die je begeleidt, maar ook de decaan heeft regelmatig contact met je om te kijken hoe het met je gaat.
Je wordt gekoppeld aan een leerling uit havo 5 die zelf de overstap van de mavo naar de havo heeft gemaakt. Want wie kan jou nou beter helpen dan iemand die de ervaring al heeft.

Informatiemiddag Van Mavo 4 naar Havo 4
Voor de leerlingen die na hun mavodiploma graag naar de havo willen organiseert De nieuwe Havo een informatiemiddag. Niet alleen jij, maar ook je ouders zijn daarbij van harte uitgenodigd.
Jij en je ouders krijgen informatie over De nieuwe Havo, het verschil tussen de mavo en de havo, de verschillende vakken op de havo, het vakkenpakket, de voorwaarden en de wijze waarop je jezelf kunt inschrijven.
Er wordt een praatje gehouden, je volgt enkele minilessen en je hebt de mogelijkheid om leerlingen te spreken die zelf de overstap hebben gemaakt van de mavo naar de havo.


Wanneer : donderdag 14 maart
Tijd : 15.30 – 17.30 uur
Waar : De nieuwe Havo, Buiksloterweg 85

Wanneer je naar de informatiemiddag wilt komen, dan verzoeken we je om ons dat te laten weten. Je kunt dat doen door een e-mail (met onderwerp aanmelding 14 maart) te sturen naar: info@denieuwehavo.vova.nl

Intake
Met elke leerling die graag naar onze school wil komen hebben we een intakegesprek. Daarvoor is aansluitend op de informatiemiddag, vanaf 17.30 uur, gelegenheid. Bij de intake moet een van je ouders aanwezig zijn.
Welke voorwaarden gelden er?
Om uiteindelijk bij ons op school geplaatst te worden moet er aan een aantal voorwaarden voldaan worden. We zetten deze hier op een rijtje en lichten deze graag toe tijdens de informatiemiddag.

  • positief intakegesprek: je moet echt gemotiveerd zijn om het havodiploma te halen;
  • positief advies van de school waar je vandaan komt;
  • jouw vakkenpakket van de mavo moet aansluiten bij een van onze vakkenpakketten;
  • er is ruimte om je te plaatsen.

We kijken ernaar uit je te zien op onze informatiemiddag!

Download hier de uitnodiging voor deze informatiemiddag als PDF