Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 11/122 

Over de kop. De minor.

Voor de minor Over de kop moeten leerlingen zich verdiepen in de wereld van het pretpark. Hoe richt je een pretpark in rond een vooraf vastgesteld thema? Welke stijl gebruik je en welke kleuren? Welke voorzieningen moeten er zijn (kassa's , toiletten e.d.) en hoe pas je die ook weer aan het thema aan? Zowel digitaal met Rollercoaster Tycoon als met het nodige knip- en plakwerk gingen de leerlingen aan de slag. Met - hoe kan het ook anders - voor de ontwerpers van het beste pretpark een gratis toegangskaartje voor Walibi in het vooruitzicht.

Thirsa (hv1b) schrijft er het volgende over:

"Mijn minor heet "Over de kop" en wordt gegeven door onze tekenlerares mw. Stijntjes en onze docent geschiedenis/Lifestyle Informatics mr.Smouter. Bij deze minor leren we hoe je een pretpark moet maken. Dan denk je misschien dat dat best simpel is, maar eigenlijk komt er veel bij te kijken. Als eerste hebben we groepjes gemaakt. Er worden 7 leiders gekozen en die moeten zonder de naam te zien mensen kiezen op grond van hun eigenschappen. De groepsleiders mochten er niet zelf voor kiezen leider te zijn. Ze werden gekozen door andere mensen die hun goede leiders vonden. Ik was ook een leider. Mijn groepje bestond uit een jongen uit mijn klas, een jongen uit de andere klas en een jongen uit de 2de. De eerste opdracht was om een woordweb te maken over wat er in een pretpark zit. Daarna moesten we een toren bouwen van satéstokjes en die toren moest aparte vormen hebben. De week daarna moesten we een powerpoint maken over het pretpark dat we gekregen hadden (niet letterlijk!). Ons park was Universal Studios. De week daarop begonnen we met ons park! We moesten uit een bak een land grabbelen. In de bak zaten 2x het thema Midden-Oosten, 2x Amerika, 2x Grieken en Romeinen en 1x een tropisch eiland. Wij hadden het Midden-Oosten. Toen gingen 4 groepen met meneer Smouter naar boven om een park te maken in Rollercoaster Tycoon. Ik had het spel zelf ook dus ik wist hoe het werkte. De andere 3 bleven beneden om schetsen te maken voor hun park. Dat duurde 2 weken. Toen alle schetsen af waren moesten we een gebouw of attractie uit ons park namaken. Wij maakten een gesloopte tempel met een achtbaan erin. We moesten zelf materiaal verzamelen om te gebruiken. Wij gebruiken vooral karton. Ook mochten we papier-maché maken en ik zou liegen als het schoon bleef. Aankomende dinsdag gaan we hem afmaken en is deze minor klaar.
Ik vind deze minor echt heel leerzaam en zeker leuk om te doen. Ik heb door deze minor geleerd hoe ik een pretpark moet maken en hoe ik mijn fantasie tot aan het puntje moet gebruiken. Ik zou dit zo nog een keer doen!"

Sandro en Cenicio (hv1b) hadden geen ervaring met Rollercoaster Tycoon. Ze vinden het niet moeilijk.  Hun thema is het oude Griekenland en Italië. Ze kunnen bij RCT allemaal spullen vinden, die bij hun thema passen. Het gaat puur om het ontwerp, ze hoeven nog niet na te denken over de prijs van de toegangskaartjes bijvoorbeeld of over de kosten van reparaties van attracties. Cenicio is opgevallen, dat bij de damestoiletten altijd hele lange rijen staan, daarom hebben ze in hun pretpark extra veel damestoiletten ingepland. Bravo, heren! Dat is wel een prijsje waard!