Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 26/122 

Open Leercentrum feestelijk geopend

Tijdens de zomervakantie is de schoolmediatheek omgetoverd tot een Open Leercentrum. Van plafond tot vloer is alles gestript en vernieuwd. Vele boekenkasten hebben plaatsgemaakt voor werkplekken in alle soorten en maten. Het Open Leercentrum is klaar voor het onderwijs op De nieuwe Havo.

De feestelijke opening van het Open Leercentrum werd verricht in het bijzijn van klas HV1B. Er werden mooie woorden gesproken, er werd een lint doorgeknipt, een rondleiding gegeven en met (kinder)champagne getoast. Ook werden de winnaars van de fotowedstrijd "Lezen kan je overal" bekend gemaakt. Speciaal genodigden waren leerlingen, die betrokken waren geweest bij de herinrichtingsplannen. Als dank voor hun bijdrage viel aan Kik en Shavelly de eer te beurt om het lint door te knippen. Karim en Jan Gosse moesten helaas verstek laten gaan.

De inbreng van de leerlingen is terug te zien in het uiteindelijke resultaat: drie halfopen studieruimtes voorzien van een beeldscherm en whiteboard, geschikt voor groepswerk, individuele computerwerkplekken, werkplekken met stroomvoorzieningen en usb-aansluitingen voor leerlingen met een eigen laptop, uitstekende wifi, een stilteruimte, een leeshoek. √Čn, nog altijd boekenkasten voor onze ruime collectie Nederlandse literatuur en jeugdboeken, want lezen is en blijft leuk en belangrijk.

De verwachting is, dat het Open Leercentrum (OLC) intensief gebruikt zal worden. Dit schooljaar is DnH overgestapt van een 50- naar een 70-minutenrooster. Twintig minuten extra lestijd biedt de mogelijkheid leerlingen met gerichte opdrachten in het OLC te laten werken. Of om met de hele klas een kwartiertje met een boek in de leeshoek neer te strijken. Natuurlijk kunnen ook leerlingen in een tussenuur in het OLC aan de slag.

Bovendien starten binnenkort de minoren. Deze praktijkgerichte projecten zijn enerzijds bedoeld om leerlingen uitgebreid kennis te laten maken met vervolgstudies en de bijbehorende beroepen. Elke minor sluit inhoudelijk aan op het onderwijsaanbod van een van de zeven faculteiten van de Hogeschool van Amsterdam. Anderzijds bieden de minoren de gelegenheid om te oefenen in op het HBO gevraagde vaardigheden. Dit zijn bijvoorbeeld het kunnen verzamelen en beoordelen van informatie, samenwerken en verantwoordelijk zijn voor je eigen planning en leerproces. De minoren bieden dus wat nodig is om goed voorbereid te zijn op het HBO. Het werken voor de minoren zal voor een belangrijk deel in het Open Leercentrum plaatsvinden.

Tenslotte zullen de openingstijden van het Open Leercentrum binnenkort verruimd worden, zodat leerlingen hier 's middags onder toeziend oog van een docent hun huiswerk kunnen maken.

Kortom, genoeg redenen om trots te zijn op deze nieuwe voorziening! 

O ja, hieronder nog de de winnende foto's van de fotowedstrijd "Lezen kan je overal".