Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 15/122 

Greenpeace op bezoek

Het was zover. Milieu-organisatie Greenpeace kwam op bezoek om de leerlingen, die meedoen aan de minor "onze duurzame school", iets te vertellen over duurzaamheid. Een mooie start van deze minor!

Met behulp van een soort ‘petje op, petje af’-spel werd aan de leerlingen duidelijk gemaakt hoeveel energie, water en materialen zij per dag gebruiken. Toen dit eenmaal goed was doorgedrongen werden oplossingen bedacht om dit verbruik te verminderen. De oplossingen varieerden van minder lang douchen tot computers en tv’s niet meer op stand-by laten staan.

Naast het onderwerp duurzaamheid werd er ook stilgestaan bij wat Greenpeace precies doet. Iedereen kent natuurlijk de acties van Greenpeace tegen de walvisvaart en voor de redding van de Noordpool. Maar ze doen veel meer; er wordt onderzoek gedaan naar duurzame materialen en er wordt in voortdurend gesprek met politici geprobeerd om het milieubeleid te veranderen of aan te scherpen. Om de leerlingen te laten ervaren wat het inhoud om voor Greenpeace te werken of om actie te voeren mochten ze zelf spandoeken maken.
Al met al was het een leuke en leerzame les. De leerlingen hebben nu voldoende basiskennis over duurzaamheid om de minor ‘onze duurzame school’ tot een goed einde te brengen.

G. de Goeje