Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 12/122 

Kinderrechten. De minor.


De minor Kinderrechten is een aantal weken onderweg en de leerlingen zijn al het nodige over kinderrechten te weten gekomen. Mw. Otjens, onze zorgco√∂rdinator, is langs geweest om over haar werk te vertellen. Twee juristen van Kinderbescherming kwamen op bezoek en de leerlingen zelf bezochten de rechtbank en spraken met een kinderrechter. Ook woonden zij een rechtszaak bij. Tot slot kwamen de Kinderombudsman van Amsterdam en twee medewerkers van de Kindertelefoon  over kinderrechten en over hun werk vertellen.

In een kort verslag schrijven leerlingen er het volgende over:

"De eerste dag van de minoren moest iedereen zijn sterke eigenschappen op een blaadje schrijven en het moest anoniem blijven. Toen werden een paar kinderen uitgekozen die de leiding namen in hun groepje. En die kozen de leukste/zelfde eigenschappen van andere kinderen en dat zijn 4 of 5 kinderen per groepje. Er kwamen allemaal verschillende vrouwen, die werken of werkten voor kinderrechten en die gaven ons informatie erover. Daarna gingen we naar de rechtbank en werden we ontvangen met een koekje en thee. Daarna kwam een rechter en vertelde ons hoe een rechtszaak gaat en wat er wordt gevraagd. En we gingen daarna naar een rechtszaak kijken en nu moeten we een verslag schrijven over de rechtszaak. We moeten ook een interview houden met iemand met problemen en een powerpoint maken over kinderrechten en aan de klas presenteren.
Wat we leuk en nieuw vonden aan deze minorlessen is bijvoorbeeld, dat Amerika het Verdrag (voor de Rechten van het Kind, red.) niet heeft getekend, terwijl het een groot land is. Ook hebben we geleerd, dat er veel meer kinderrechten zijn dan we dachten, bijvoorbeeld dat je als gehandicapt kind ook rechten hebt net als de anderen, dat je recht hebt op privacy en om niet gediscrimineerd te worden".

Romaissa, Nora, Ben & Destiny


 

De Kinderombudsman van Amsterdam mw. van der Does                 Recht op een Ipad?

 

Welke uitspraak hoort bij welk kinderrecht? De medewerkers van de Kindertelefoon leggen uit...