Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 17/122 

Herfstmarkt geslaagd

De nieuwe Havo organiseerde voor het zesde jaar op rij voor de eersteklassers de "Ondernemersweek”. In kleine teams gaan de leerlingen aan de slag om een onderneming op te zetten. Zij moeten bedenken waarmee zij geld kunnen verdienen, een businessplan schrijven en een logo ontwerpen. Het geld dat zij verdienen gaat naar Day for Change, een organisatie die microkredieten verleent aan kleine ondernemers in arme landen. Dit jaar staat een boerenfamilie in Cambodja centraal.

Voor het geld dat de zij moeten investeren kunnen de leerlingen krediet krijgen van school. Daarvoor houden zij een pitch voor een team van docenten. Per leerling kan tussen de € 5,- en € 10,- worden toegekend. Daarnaast wordt er flink rondgebeld en gemaild om sponsoren te vinden voor geld of spullen. Sommige leerlingen zijn daarin erg succesvol (laptops, koffiezetapparaat!). De donderdag en vrijdag zijn er voor het doen van inkopen en het maken van de verkoopartikelen.

De afsluitende Herfstmarkt op vrijdagmiddag zag er sfeervol uit: de aula was omgetoverd tot een ware markthal en van 17.00 tot 19.00 uur kon iedereen er terecht om de door de leerlingen gemaakte producten te kopen. Zelfgemaakte koekjes, drankjes en andere lekkernijen, prachtige placemats en onderzetters, schilderijen, boeken, handgemaakte kaarsen en armbandjes verleidden de bezoekers. Wie een gokje wilde wagen kon een lootje kopen voor een van de loterijen, wie zijn/haar behendigheid wilde testen kon zich uitleven bij het ballengooien of grabbelen. Er waren zelfs een nagelstudio en tasjes met cosmetica voor de uiterlijke verzorging. De bezoekers van de markt hebben zich flink te goed gedaan; de opbrengst van de ondernemersweek was € 480,-. Een mooi bedrag, bravo eersteklassers!