Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 8/122 

Schrijfster Elfie Tromp op bezoek

Een schrijversbezoek staat jaarlijks op het programma voor de leerlingen uit de Havo-4 klassen. In klas 4 wordt begonnen met het lezen voor de eindlijst. Dit jaar was schrijfster, colomniste en cabaretière Elfie Tromp uitgenodigd om over haar vak en haar boeken te vertellen.

Elfie Tromp kwam dinsdagavond onze school binnen en dat voelde - in haar eigen woorden - als een warm bad. De school hing vol met door de leerlingen gemaakte affiches, waarop haar komst werd aangekondigd. Zo'n 90 leerlingen meldden zich 's avonds op school. Zij hadden ter voorbereiding een verhaal van de schrijfster uit de 3-Pakbundel gelezen, enkele van haar columns uit de Metro en sommigen ook haar boek 'Underdog'. Ook hadden ze filmpjes van de schrijfster op YouTube bekeken.

Elfie Tromp vertelde over de noodzaak, die zij voelt om dagelijks te schrijven en over de reis naar Australië, die de inspiratie vormde voor haar boek "Underdog". Uit dat laatste boek las zij een gedeelte voor. Een groot applaus kreeg zij voor een prachtige column over de ziekte van haar moeder. En natuurlijk was er tijd om vragen te stellen: "Hoe ging het verder met die jongen uit het 3-Pakverhaal", "Verdien je als schrijver genoeg om van te leven", "Waarom schrijft u ook columns". Elfie Tromp ging uitgebreid op de vragen in. Ze was zich er van bewust dat jongeren steeds minder lezen, maar wees erop dat we allemaal op onze eigen manier verhalenvertellers zijn. Sommigen schrijven boeken, anderen maken een blog of vlog, een documentaire of film of delen hun ervaringen en ideeën via Whatsapp of Facebook.

Hopelijk zijn onze leerlingen geïnspireerd geraakt.