Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 6/121 

Columnfestival 2018

De stichting Nowhere organiseert jaarlijks het Columnfestival, bedoeld om Amsterdamse scholieren van klas 3 t/m 5 de kans te bieden hun schrijftalent te tonen. Ook dit jaar deden onze derdeklassers weer mee.

Twee maanden geleden kregen wij bezoek van een achttal columnisten, die onze leerlingen in één lesuur vertelden hoe je een goede column kunt schrijven. Daarna gingen onze leerlingen bij de lessen Nederlands aan de slag om zelfstandig een column te schrijven over een voor hen belangrijk onderwerp. Daar kwamen bijzondere verhalen uit voort. Na een eerste selectie hebben de docenten Nederlands 32 columns ingestuurd. Nowhere heeft vervolgens, uit vele honderden inzendingen, zestien columns van onze leerlingen genomineerd om voor een groot publiek ten gehore te brengen.

Op donderdag 31 mei namen onze leerlingen van klas 3A en 3D het op tegen de kandidaten van het Bertrand Russel College uit Krommenie. Op vrijdag 1 juni gingen onze de leerlingen van klas 3B en 3E de strijd aan met de leerlingen van het IJburg College uit Amsterdam. Per dagdeel waren er twee prijzen te winnen, een voor de best geschreven column en een voor de beste voordracht.
Het was hartverwarmend en ontroerend om alle leerlingen hun persoonlijke verhaal te horen en zien(!) voordragen. En, wat mogen wij ook trots zijn op alle meegekomen supporters/klasgenoten die zich zo respectvol jegens de voordrachtskunstenaars gedroegen. Iedereen leefde enthousiast mee en er viel geen onvertogen woord.

We vielen meerdere keren in de prijzen: op donderdag werd de column van Oumaima (3A) uitgeroepen tot beste column en sleepte Argoj (3D) de prijs voor beste voordracht binnen! Op vrijdag werd de column van Shavelly (3B) als beste beoordeeld! Waar vier prijzen te winnen waren, namen wij er drie mee naar huis! Respect en bewondering voor onze leerlingen!!!

Onze leerlingen zijn glansrijk geslaagd voor een belangrijke kernkwaliteit van De nieuwe Havo, namelijk presenteren voor een groot publiek!

mw. Schouten

    

Prijs voor beste voordracht voor Argoj                      Shavelly wordt toegesproken 

(© foto's Elisa)