Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 20/108 

VB 2.0 Fotografie

In een paar maanden tijd zo veel mogelijk over fotografie leren? Een uitdaging, maar niets is onmogelijk. Een deel van de 4 havo-leerlingen heeft tijdens de module VB 2.0 Fotografie een gevarieerd programma doorlopen.

In de eerste weken lag de nadruk op het oefenen met diverse beeldaspecten van fotografie; hoe zorg je voor de juiste belichting, wat is een mooie compositie en hoe bepalend is het perspectief van waaruit je de foto neemt? Leerlingen gingen op pad om foto’s te maken. Ook een bezoek aan het FOAM (Fotografiemuseum Amsterdam) was onderdeel van het programma.


In de laatste weken van de module werd er kennis gemaakt met diverse fotografiegenres. Leerlingen maakten zelf een keuze met welk genre ze aan de slag wilden gaan. De genres architectuurfotografie, modefotografie en documentairefotografie waren populair. Er werden mooie en artistieke foto’s gemaakt in ieder genre, maar het eindresultaat was nog veelomvattender: leerlingen maakten zelf een maquette van een museum en voorzagen dit museum zelfs van een plattegrond en kijkopdrachten!


Zowel leerlingen als docenten kunnen terugkijken op een productieve en creatieve periode!

Mw. Stijntjes en Mw. Scholten