Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 33/114 

Projectweek Ondernemen

De afgelopen week vond weer onze projectweek Ondernemen plaats. Leerlingen gaan aan de slag met een eigen bedrijfje met microkrediet. Ter afsluiting vond de herfstmarkt plaats op vrijdag. De opgehaalde winst van €660 werd geschonken aan een goed doel, namelijk het educatieproject Aflatoun in Senegal van Stichting Day for Change.

Tijdens de projectweek Ondernemen leren de burgklassers wat er komt kijken bij het opzetten van een eigen bedrijf. Ondertussen steunen ze een ook nog een goed doel. Tijdens deze week hebben de leerlingen onder andere geleerd wat een microkrediet is en hoe dit in ontwikkelingslanden wordt toegepast. Voordat ze aan de slag gaan, hebben ze een team samengesteld op basis van individuele kwaliteiten. Vervolgens wordt er gebrainstormd en ideeën bedacht. Dan gingen de leerlingen aan de slag met een bedrijfsplan. Heel belangrijk! En het plan gingen ze ‘pitchen’ aan de bank om zo een microkrediet te kunnen krijgen. Met het microkrediet konden de teams gaan investeren, zoals (half)producten inkopen en reclamemateriaal produceren.

Op vrijdag vond de afsluiting plaats tijdens een grote markt in de aula. Er was een bonte verzameling van 'bedrijfjes'. We hadden een dierenwinkel, nagelstudio, virtual reality beleving, loterijbedrijf, diverse spelletjesbedrijven, zelfgemaakte producten en allerlei horecabedrijfjes met een assortiment aan pepernoten, cupcakes, koffie, popcorn. Alle bedrijfjes konden hun diensten en/of producten aanbieden aan de bezoekers van de markt. Dit waren enthousiaste docenten, ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s! Nadat het microkrediet is terugbetaald, kwamen de leerlingen uit op een winst van €660. Dit bedrag gaat naar de Stichting Day for Change, die daarmee het financiële educatieproject Aflatoun in Senegal ondersteunt.

Kijk op onze Facebookpagina voor alle foto's.