Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 15/108 

Girlsday 2017

Vlak voor de meivakantie vond de jaarlijkse Girlsday plaats. De meisjes uit onze brugklassen werden ontvangen bij verschillende bedrijven om ze enthousiast te maken voor technische beroepen. De dames van De nieuwe Havo waren welkom bij TomTom en het Amsterdamse GVB.

Bij TomTom werden wij opgewacht door een enthousiast team van medewerksters. Zij gaven een rondleiding door het traffic center, waar de data van alle auto’s binnenkomen, en vertelden over de verschillende banen bij TomTom. Zij benadrukten, dat vrouwen net zo goed als mannen deze banen kunnen invullen. Daarna volgde een rondleiding door het kantoorgebouw.  Bij elke afdeling moesten onze leerlingen een kleine opdracht uitvoeren, bijvoorbeeld het plannen van werkzaamheden of het ontwikkelen van de eerste vliegende auto. De workshops hoog op de tiende verdieping waren wel erg interessant… door de wiskunde-opgaven en door de mogelijkheid flitspalen te plaatsen in je eigen straat. Tot slot was er nog een leuke verrassing: een balspel in een grote zaal. Er werd met enthousiasme gespeeld en ter afsluiting ontvingen twee van onze leerlingen als prijs een mooi sporthorloges van TomTom.

Ook bij het GVB werden wij hartelijk verwelkomd. Bij de basiswerkplaats werden wij - onder het genot van een traktatie - uitvoerig  voorgelicht over de ontwikkelingen rond de Amsterdamse Noord-Zuidlijn. Volgde een kijkje in de spoorfabriek, waar alle Amsterdamse tram- en metrosporen gemaakt worden. Uitgedost in stoere outfits (inclusief Girlsday-veiligheidshelm) werden de meisjes rondgeleid en bijgepraat, sommigen waagden zich zelfs aan wat laswerk, anderen oefenden op de buitenplaats met de kraanwagen. Na de lunch leerden zij over de techniek achter de spoorlijnen en hielpen mee met het schoon schuren van tramonderdelen. En wat gebeurde er, nadat de meiden uitleg kregen over de elektrische kabels in tramwissels? Jawel hoor... er werden sieraden gemaakt van de bedrading. Onze dames deden enthousiast mee aan alle activiteiten en hebben het erg naar hun zin gehad.