Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 14/108 

Columnfestival 2017

Vrijdag 12 mei was het weer zover, de finale van het columnfestival bij de stichting Nowhere in Amsterdam-Oost. Dit jaar namen wij deel met twee derdeklassen.

De klassen werden eerder dit jaar bezocht door twee columnisten. Zij lazen in de klas een eigen column voor en legden aan de leerlingen uit aan welke voorwaarden een goede column moet voldoen. De vervolgopdracht was om  zelf een column te schrijven. Per klas werden de tien beste uitgekozen, die daarna door de vakjury kritisch werden gelezen. Uiteindelijk werden er vijf leerlingen uitgekozen om op het festival hun column voor te lezen: Dex, Dylan en Shahin uit de 3D en Marjam en Jesse uit de 3A.


Dit jaar moest De nieuwe Havo het opnemen tegen het St. Nicolaaslyceum. Deze school werd slechts vertegenwoordigd door één klas.  De arme kinderen krompen lichtelijk ineen,  toen de presentator aan de leerlingen van De nieuwe Havo vroeg om zich te laten horen... Het eerder te horen (zachte) geluid van zo’n twintig Nicolaasleerlingen stak schril af tegen het enthousiaste gejoel van zo’n 55 havisten van ons!
Er was voor het festival enige verwarring geweest over welke ‘Dylan’ gekozen was, want we hebben er in beide klassen een. Uiteindelijk werd duidelijk, dat het om Dylan uit 3D ging, maar omdat Dylan uit  3A een prachtige ode aan Ajax geschreven had (die een dag eerder een finaleplek wist binnen te slepen) werd besloten, dat ook hij zijn column mocht voorlezen en hiermee zelfs het festival mocht openen!


Er kwamen mooie, ontroerende, grappige en strijdlustige columns voorbij en onze leerlingen deden absoluut niet onder voor die van het St. Nicolaaslyceum. Sterker nog, qua presentatie waren onze leerlingen echt beter! Dit resulteerde dan ook in de 1ste prijs voor presentatie, gewonnen door Shahin. De beste (inhoudelijke) columnprijs ging dit jaar naar het St. Nicolaaslyceum.
De sfeer was fantastisch en het sportieve enthousiasme was aanstekelijk!
Weer kunnen wij zeer trots zijn op onze leerlingen, want er viel geen onvertogen woord en voor de kandidaten van het St. Nicolaaslyceum klapten zij (bijna) net zo hard als voor onze kandidaten! 